Tuesday 7 November 2017

Opcje Zapasów Marketing Zwierząt Gospodarskich


Marketing zwierząt gospodarskich reprezentuje interesy grupy rolników w Walii, którzy prowadzą sprzedaż w gospodarstwach domowych Farm Assured Welsh Lamb i Organic Welsh Lamb w sektorze handlu detalicznego w Wielkiej Brytanii. Marketing zwierzęcy działa w trzyosobowym partnerstwie między producentami, przetwórcami i sprzedawcą detalicznym. od zaangażowania i zaufania między wszystkimi stronami. Marketing zwierzęcy dostarcza Farm Assured Welsh Lamb od dwudziestu czterech lat od specjalnej grupy producentów i Organic Welsh Lamb od osiemnastu lat. Informacje o Kevin Mears Opcje czasów Kevin spędził całe życie w przemyśle zwierzęcego dorastająca w rodzinie, która aktywnie działała na szczeblu krajowym, wykazując i podnosząc konie koniunkcyjne NRHA NCHA Jako młodzieniec Kevin był aktywnym FFA pełniąc funkcję urzędnika państwowego FFA i pozostaje w nim zaangażowany, jako dorosły członek państwowych i krajowych komisji wyborczych kandydatów na policję Kevin uczestniczył 4-h pokazując Market Steers wraz z bydłem Maine i Chi w wieku 90 lat. Uczestniczył w Black Hawk Jr College, gdzie był aktywny w programie oceny zwierząt gospodarskich i był członkiem drużyny uznanej w kraju Po tym, jak kolega Kevin był wschodnim regionalnym serwisem terenowym dla firmy produkującej nasiona wołowiny, a także zajmował się produkcją zwierząt gospodarskich jako dyrektor ds. Stosunków przemysłowych dla stowarzyszenia producentów państwowych More niedawno od 2004 r. do jesieni 2008 r. Kevin pracował dla Premier Services w Wilmington w stanie Ohio Kevin pełnił funkcję specjalisty ds. dietetyków dla firm zajmujących się wyspecjalizowanymi pokarmami dla zwierząt gospodarskich, był bezpośrednio odpowiedzialny za wszelkie działania związane z marketingiem i reklamą oraz rozwój nowych produktów. jesienią 2008 r. opuścił Premier Services, aby rozpocząć nową podróż po rozpoczęciu opcji na akcje, wprowadzaniu rozwiązań marketingowych i merchandisingowych. Jego celem było po prostu praca z najlepszymi ludźmi z solidnym bydłem, reprezentowanie ich uczciwie i uczciwie oraz po prostu wykonywanie najlepszej pracy prezentując je kupującemu publicznemu. Kevin jest absolwentem Missouri School of Auctione w 2002 r. Kevinev Mears, DBA Stock Opcja Marketing jest licencjonowana i powiązana z zarządem pakowników i zarządów magazynów USDA. Proszę wypełnić i złożyć poniższy formularz, aby otrzymywać nasze e-newsy dotyczące najnowszych informacji o zbliżających się wydarzeniach z hodowli zwierząt lub otrzymywać nasz kwartalny biuletyn informacyjny na temat sposobów lepszego wprowadzania na rynek dóbr hodowlanych w RED są wymagane. Przedmiot Ekonomii Rolnictwa Uniwersytetu w Nairobi PO Box 29053, Nairobi, Kenia. Wybór producenta do określonego punktu sprzedaży, jeśli produkty marketingowe wydają się opierać na ich postrzeganych kosztach i ryzyku braku sprzedaży, jeśli inne ale z drugiej strony, potrzebny jest dalszy dochodzenie Z drugiej strony, wybór konsumentów łańcuchów handlowych, od których pozyskuje swoje produkty, zależy przede wszystkim od prawidłowości i stabilności dostaw, wygody podczas zbierania lub dostarczania oraz postrzegania higiena i czystość pomieszczeń sprzedażowych Poziom cenowy sam nie wydaje się być kluczowym czynnikiem przy określaniu marketingu op Jednakże nie należy tego uważać za sugerujące, że ustalanie cen produktów nie jest ważną kwestią w marketingu. W związku z tym istnieje potrzeba zbadania i planowania marketingu z całości systemów perspektywy zarządzania kum-menedżerem. Nie można oczekiwać, że producenci zwierząt domowych na dużą skalę podejmowania produkcji i wprowadzania do obrotu produktów z inwentarza żywego w ścisłej zgodności z zasadami, które są związane z całkowitym systemem - perspektywa zarządzania kadrą zarządzającą bez wsparcia lub pomocy państwa Ten czynnik powinien być wyraźnie uznany przez planistów stanowych, decydentów i usług rozszerzenia. odpowiedzialność za realizację projektów dotyczących hodowli zwierząt musi również odgrywać rolę kierowniczą w zapewnianiu rolnikom planowania i wprowadzania do obrotu produktów zwierzęcych, w zależności od lokalnych uwarunkowań. Marketing jako koncepcja opiera się na dwóch podstawowych przekonaniach Stanton, 1981 wszystkie działania firmy lub producenta, w tym planowania, operacji i polityki, powinny być zorientowane w stosunku do konsumentów lub klientów, a przychodowa wielkość sprzedaży powinna być celem każdej firmy W związku z tym, firmy powinny skupiać się na określeniu tego, czego konsumenci chcą i chcą zaspokoić te potrzeby, przy jednoczesnym osiągnięciu rozsądnego poziomu zysku W przypadku producenci inwentarza żywego, zwłaszcza jeśli są to drobni właściciele, sektor publiczny ma do odegrania rolę w doradzaniu rolnikom w zakresie potrzeb produktów i pomaganiu im w rozwijaniu i promowaniu konsumpcji nowych produktów pochodzących z bydła, gdy tylko będzie to możliwe. Ze względu na jej strategiczną rolę w rozwoju gospodarczym, rozwój marketingowy został uznany za uzupełniający rozwój produkcji. W związku z tym marketing może być postrzegany jako proces społeczny i menadżerski, dzięki któremu jednostki i grupy uzyskują to, czego potrzebują i chcą, tworząc i wymieniając produkty wartościowe ze sobą Zarządzanie marketingowe może być postrzegane jako proces planowania i realizacji koncepcji, pricin g, promowanie i dystrybucja pomysłów, towarów i usług w celu stworzenia wymiany spełniającej indywidualne i organizacyjne cele W procesie tym wiąże się analiza, planowanie, wdrażanie i kontrolę, obejmujące nie tylko dobra fizyczne i usługi, ale również idee Opiera się to dokładnie na pojęciu wymiany w których celem jest osiągnięcie satysfakcji z zaangażowanych stron, Kotler, 1988. Z całkowitych systemów i perspektywy zarządzania można rozważyć opcje marketingu frazowego związane z różnymi konfiguracjami co najmniej jednego z czterech elementów mieszanki marketingowej frazę marketingu po raz pierwszy został użyty przez amerykańskiego profesora, Jamesa Cullitona, który skonceptualizował dyrektora ds. marketingu jako kogoś, kto ciągle angażuje się w kreatywność i opracowuje kombinację procedur marketingowych i polityk w celu wytworzenia zyskownego przedsiębiorstwa. W ten sposób opisał marketing wykonawcą jako mieszanką składników, będących narzędziami, które są do jego dyspozycji w jego ef fora budują zyskowne organizacje Borden, 1973. Cztery elementy marketingu mix to produkt, miejsce, cena i promocja, zwane też "4 Ps". Dostarczają menedżerowi ds. marketingu zestawu skutecznych narzędzi umożliwiających przechwytywanie pożądanych udziałów w rynku Cztery elementy są zwykle określane jako kontrolowane zmienne obowiązków związanych z zarządzaniem marketingiem. Taka sytuacja polega na tym, że zarządzanie dowolnym przedsięwzięciem jest bardzo trudnym zadaniem dla zaspokojenia konsumentów, a także decydowania o wszelkich kwestiach związanych z produktem, ustalających ceny i zmieniających je gdy tylko jest to pożądane, a dystrybucja produktów i usług poprzez różne kanały, aby dotrzeć do dowolnych rynków. Mogą też zdecydować, czy promować swoje produkty, czy nie, a są niemal nieograniczone alternatywy dla mieszanek promocyjnych, które mogą być zatrudnione, jeśli zechcą. Kierownictwo marketingu nie działają w próżni, pracują w środowisku, w którym ich zdolność do manipulowania 4 Ps jest inwazja które ograniczają wiele czynników, które obejmują środowisko społeczno-kulturowe środowisko polityczne i prawne otoczenie gospodarcze oraz istniejące struktury struktur i cele firmy lub organizacji gospodarczej. Ograniczenia te stanowią zestaw niekontrolowanych zmiennych, które minimalizują kadrę zarządzającą marketingu Zdolność do podejmowania swobodnych decyzji w odniesieniu do jednego lub kilku z 4 Ps Z perspektywy menedżerskiej, produkcja zwierząt gospodarskich powinna być postrzegana jako organizacja biznesowa. Zasadniczą sprawą kierownictwa marketingowego jest pomoc jego organizacji biznesowej w zapewnieniu, że przychodzi opracowuje lub rozwija odpowiedni produkt, który jest odpowiednio cenowo i promowany we właściwy sposób i jest dostępny tam, gdzie jest to potrzebne w odpowiednim czasie z punktu widzenia konsumentów. Dlatego autor uważa, że ​​rozważenie możliwości marketingowych dla zwierząt gospodarskich produkty muszą zbadać przydatność różnych permutacji i kombinacji elementu s mix marketingowy Byłoby to dążeniem do opracowania praktycznych strategii marketingowych dotyczących produktów z inwentarza żywego, ze względu na środowisko, w ramach którego należy wdrożyć te strategie. Mięso i przetwory mleczne, zwłaszcza świeże mleko, masło i sery, są głównymi produktami zwierzęcymi, które dotyczą tych produktów którzy są zainteresowani rozwojem zwierząt gospodarskich w Afryce Subsaharyjskiej w ogóle iw Afryce Wschodniej i Południowej W szczególności takie wysiłki na rzecz rozwoju zwierząt gospodarskich muszą w pełni zależeć od rozwoju zarówno systemów produkcyjnych, jak i marketingowych. Przegląd dostępnych materiałów sugeruje, że większość z poprzednich badania marketingowe dotyczące rozwoju bydła w Afryce Subsaharyjskiej koncentrowały się na systemach marketingowych Mbogoh i Tilahun w 1992 r. Zazwyczaj nie zwracano uwagi na opcje marketingowe w zakresie. produkcji i wprowadzania do obrotu alternatywnych produktów z wykorzystaniem alternatywnych metod i systemów dystrybucji alternatywnych stosowanie strategii alternatywnych dla strategii cenowych metodami promocyjnymi. W związku z tym dyskusja w tym dokumencie opiera się w dużej mierze na opracowaniu i analizie teoretycznych ram dla opcji marketingowych. Jednakże opiera się ona na przykładach i doświadczeniach, o ile jest to możliwe. Rodzaj produktu, który należy rozważyć w tym przypadku, jest żywe zwierzę domowe Bydło i małe stadie Owce i kozy są najważniejszymi gatunkami zwierząt na rynku w przypadku rozwoju zwierząt gospodarskich we wschodniej i południowej Afryce Z punktu widzenia zarządzania marketingiem kondycja ciała i żywotność zwierząt są kluczowymi czynnikami, wpływ na sprzedaż żywych zwierząt Dwa czynniki będą związane z wiekiem i płcią zwierzęcia i innymi innymi parametrami ciała wtórnego, takie jak ścinanie. Te czynniki będą zatem bezpośrednio wpływać na cenę, w której żywe zwierzęta mogą być sprzedawane. a żywotność zwierząt, które są wprowadzane do obrotu będzie miała wpływ na kanał, przez który zwierzę dociera na rynek miejsce Na rodzaj wykorzystywanych kanałów będzie miał wpływ przede wszystkim krajowa infrastruktura marketingowa i rozważany rodzaj rynku ostatecznego, tj. czy rynek krajowy czy rynek eksportowy Wiele krajów Afryki Wschodniej i Południowej posiada oficjalne i nieformalne tradycyjne hodowle zwierząt gospodarskich systemy Tradycyjne lub nieformalne systemy marketingu odnoszą się do systemów, w których rządy nie interweniują bezpośrednio bezpośrednio lub pośrednio przez przepisy prawne. Doradztwo w zakresie hodowli żywych zwierząt jest wspólną metodą stosowaną do przemieszczania żywych zwierząt z obszarów wypasu lub produkcji na rynki, w tradycyjnych systemach marketingu zwierząt gospodarskich Systemy transportu drogowego i kolejowego są czasami używane, wyłącznie lub uzupełniające w czasie trekkingu podczas procesu wprowadzania do obrotu zwierząt gospodarskich, w zależności od lokalnych uwarunkowań Zaawansowane urządzenia transportowe ciężarówki i pociągi, a nawet wysyłka na rynki eksportowe są bardziej comm stosowane tylko w formalnych systemach wprowadzania do obrotu zwierząt gospodarskich Wybór i wykorzystanie różnych rodzajów kanałów i środków transportu w marketingu żywych zwierząt mogą mieć wpływ na zyski netto dla producentów zwierząt gospodarskich poprzez ich wpływ na koszty i ceny netto zrealizowane w marketingu proces. Producenci mają możliwość w wielu krajach Afryki Wschodniej i Południowej sprzedawać swoje żywe zwierzęta za pośrednictwem formalnych lub nieformalnych systemów marketingu zwierząt gospodarskich Wcześniejsze wnioski dotyczące skuteczności ekonomicznej nieformalnych systemów marketingowych, mierzone kryterium efektywności marketingowej, skłaniają się raczej do sugerowania, że ​​takie systemy działały stosunkowo słabo. Stąd argumentowano, że jedynym sposobem na poprawę wyników był wzrost interwencji rządu. Jednak takie wnioski opierały się głównie na nieoczekiwanych wrażeniach na działaniach w tradycyjnych rynkach. Szczegółowe badania nad skutecznością systemów marketingowych dla żywych zwierząt w sub-saara n Afryka ma skłonności do wywoływania sprzecznych wyników Ariza-Nino i wsp., 1980 Herman, 1979 Staatz, 1979 Solomon Bekure i wsp., 1982. Wyniki badań w Afryce Zachodniej, na Madagaskarze i Etiopii sugerują, że skuteczność tradycyjnych systemów marketingowych jest większa satysfakcjonujące niż w systemach formalnych, badania w Kenii Salomon Bekure i wsp., 1982 sugerują, że nie ma jednolitego obrazu Niniejsze badanie daje również mniej korzystne wrażenie skuteczności nieformalnych systemów marketingowych dla żywych zwierząt. Dostępne są opcje marketingowe żywych zwierząt być stosunkowo ograniczona pod względem elastyczności i zdolności do manipulowania elementami w mieszance marketingowej Kanały dystrybucji są stosunkowo ograniczone, a zatem jest możliwość żądania różnych cen na tym samym rynku Jednym z nich jest rozróżnienie żywych zwierząt przede wszystkim na podstawie płeć, wiek, stan ciała i żywotność Ten czynnik ogranicza zakres promocji produktu, nawet jeśli ceny mogą się różnić w zależności od Istotny jest jednak fakt, że elastyczność w ustalaniu cen jest bardziej prawdopodobna w nieformalnym systemie marketingowym, ale oczekuje się, że struktura cen w systemie formalnego marketingu wpływa w pewien sposób na geograficzny kształt cen w nieformalnym systemie marketingowym. promocja wprowadzania do obrotu zwierząt żywych wydawałaby się istniała na poziomie instytucjonalnym W niektórych regionach lub dużych gospodarstwach może być znana krajowa produkcja zwierząt o dobrej jakości, podobnie jak niektóre kraje stały się znane na arenie międzynarodowej w celu produkcji dobrej jakości zwierząt. Taki czynnik może zostać wykorzystany promując produkt żywymi zwierzętami zarówno na rynku krajowym, jak i na rynkach eksportowych, poprzez tworzenie indywidualnych, regionalnych i krajowych obrazów marki Na przykład wołowina Botswany poza ranczo jest bardzo akceptowalna w Europejskiej Wspólnocie Gospodarczej. Produkty mleczne świeże mleko i produkty mleczne oraz mięso wołowina są głównymi rodzajami produktów pochodzenia zwierzęcego, które zostały przyznane rozwojowi a priori W większości krajów Afryki Subsaharyjskiej Szczególnie dotyczy to projektów wspieranych przez darczyńców Podobnie jak w przypadku żywych zwierząt, w większości krajów regionu istnieją zarówno systemy formalne, jak i nieformalne systemy marketingowe produktów przeznaczonych dla zwierząt gospodarskich. produkty pochodzenia zwierzęcego są stosunkowo bardziej zróżnicowane i złożone niż w przypadku zwierząt żywych. Głównymi rodzajami produktów mlecznych spożywane w większości krajów Afryki Wschodniej i Południowej są: świeże mleko, masło, kwaśne mleko, sery i jogurty. że spożycie różnych rodzajów produktów lub ich lokalnych odpowiedników 1 w różnych krajach może się różnić, ale świeże spożycie mleka jest powszechne we wszystkich krajach Producenci mleka mają możliwość sprzedaży świeżego mleka lub przetworzenia go na różne rodzaje produktów mleczarskich a następnie sprzedawać takie produkty, w zależności od lokalnych uwarunkowań rynkowych.1 Na przykład, kwaśne mleko jest zazwyczaj spożywane w wielu krajach jako równoważne o f konwencjonalnych jogurtów. Każdy kraj regionu reguluje i kontroluje ceny produktów mleczarskich, które są wprowadzane do obrotu w ramach formalnego systemu marketingowego. Na przykład do dnia 21 maja 1992 r. Kenia regulowała i kontrolowała ceny produktów mleczarskich sprzedawanych za pośrednictwem formalnego kanału Etiopia jest przykładem kraju, w którym ceny są nadal regulowane i kontrolowane. Gdzie kontrola cen istnieje, lukratywny nieformalny kanał zawsze powstanie i konkuruje z kanałem formalnym, nawet w obecności rządowych dekretów lub zakazujących handlu nieformalnymi kanałami produkty wprowadzane do obrotu przez nieformalne kanały wykazują tendencję do wykazywania dużej niestabilności w okresie między rokiem a przemieszczaniem się z jednego regionu do drugiego w obrębie kraju. Jednakże takie ceny mają tendencję do oddziaływania na ceny ustalone w oficjalnych kanałach Mbogoh, 1992. Międzynarodowy bydło Centrum Afryki ILCA w przeszłości zainicjowała i podjęła dwa główne studia nad opcją marketingu mleczarskiego w Etiopii, koncentrując się na systemach w Addis Abebie i jego bezpośrednich okręgach Debrah i Anteneh, 1991 Mbogoh i Tilahun, 1992 Mbogoh i Tilahun 1992 koncentrowały się na modelach zakupów mleka dla gospodarstw domowych w Addis Ababa, a tym samym wskazali alternatywne systemy marketingowe, za pomocą których te gospodarstwa domowe nabyto swoje produkty mleczarskie od detalicznego końca sieci handlowych Debrah i Anteneh 1991, skupiając się na możliwościach marketingowych producentów, charakteryzując rynki pierwszej sprzedaży świeżych mleka i masła Debrah i Anteneh 1991 oraz Mbogoh i Tilahun 1992 ujawniły interesujące kwestie związane z marketingiem opcje produktów zwierzęcych. Mbogoh i Tilahun 1992 zidentyfikowały główne systemy marketingowe, za pośrednictwem których gospodarstwa domowe w Addis Abebie zakupiły mleko i produkty mleczne Te systemy w zasadzie określały opcje marketingowe dla producentów i sprzedawców mleka i produktów mlecznych, które zostały sprzedane za pośrednictwem tych działań marketingowych systemy alternatywne były przekierowane sprzedaż konsumentom przez producentów. pośrednictwo sprzedaży konsumentom przez urzędników, tj. wyznaczone przez władze punkty sprzedaży tj. punkty sprzedaży inne niż sklepy spożywcze, supermarkety i małe prywatne sklepy lub kioski. Sprzedaż drogą do konsumentów przez handlarze wędrownych, którzy sprzedali mleko produkowane przez innych. sprzedaży bezpośredniej konsumentom przez małe prywatne sklepy i kioski. Sprzedaż drogą elektroniczną konsumentom przez sklepy spożywcze i supermarkety. Badanie to potwierdziło ponadto, że system bezpośredniego marketingu producentów i konsumentów liczy około 71 ogółu sprzedaży mleka i ma to znaczenie sprzedaż za pośrednictwem oficjalnych punktów sprzedaży przeznaczonych dla rządu, stanowiących około 15 całkowitej sprzedaży i sprzedaży przez małe prywatne sklepy i kioski, stanowiące około 9 całkowitej sprzedaży. W związku z tym pozostałe dwa systemy stanowią łącznie około 6 całkowitej sprzedaży mleka do gospodarstw domowych w Addis Abebie przez wszystkich dostawców Tabela 1 przedstawia względne znaczenie alternatywnych systemów marketingowych dla produktów mleczarskich z punktu widzenia konsumentów. Tabela 1 Względne znaczenie alternatywnych systemów marketingowych, za pomocą których gospodarstwa Addis Ababa nabywają swoje produkty mleczarskie w 1984 roku 85. a zakupy mleka przez gospodarstwa domowe. Głosy 1 Oficjalny kanał odnosi się do punktów sprzedaży placówek handlowych Kebele DDE 2 Gotowanie masła lokalnie przetworzony produkt w przeciwieństwie do masła stołowego jest powszechnie produkowanym i konsumowanym produktem w Addis Ababa. Źródła Mbogoh i Tilahun 1992.Debrah i Antenena 1991 wskazała, że ​​znaczenie różnych rynków pierwszej sprzedaży świeżego mleka w Addis Abebie i jego bezpośrednich otoczeniach różniło się w zależności od lokalizacji producentów w stosunku do centralnych obszarów miasta Addis Abeby W tym dokumencie zidentyfikowano trzy rodzaje producentów mleka studenci, a mianowicie producenci miejscy producenci miejscy i chłopscy producenci wiejscy. Wyniki wykazały, że producenci wewnątrzwspólnotowi sprzedawali swoje mleko przez różne kanały. Sprzedaż drogą bezpośrednią konsumentom, zarówno w domu producenta, jak iw bramie gospodarstwa, lub w siedzibie klienta lub w siedzibie klienta dla 73 producentów. Instytucje zajmujące się gastronomią, na terenie gospodarstwa lub w drodze bezpośredniej dostawy na okres 18 producentów bezpośrednich lub przez handlarze wędrowne dla 9 rolników. Sprzedaż mleka przez konsumentów indywidualnych była zdecydowanie najbardziej popularną opcją marketingową dla producentów mleka wewnątrzgatunkowego w Addis Abebie. Jednakże patronat medialny alternatywnych opcji marketingowych stwierdzono, że zmienia się w zależności od wielkości produkcji około 96 drobnych producentów, którzy średnio utrzymują około trzy krowy na gospodarstwo domowe sprzedawane bezpośrednio poszczególnym konsumentom, a około 45 dużych producentów, którzy średnio przynajmniej cztery krowy na gospodarstwo domowe sprzedane tą opcją Wielu producentów, około 40 sprzedało swoje mleko do instytucji gastronomicznych, a około 15 sprzedawało instytucjom rządowym. Drebrah i Anteneh 1991 odkryły, że rynki pierwszej sprzedaży świeżych produktów mleczarskich przez producentów pert-miejskich są stosunkowo podobne dla producentów wewnątrzgranicznych Jednakże wzorzec stosowania różnych opcji marketingowych przez producentów z okolic miejskich był nieco zróżnicowany nt od producentów wewnątrzgwiazdkowych, a następująco 54. sprzedaży do instytucji gastronomicznych. około 42 sprzedaży do instytucji rządowych. rzadziej 3 sprzedaży indywidualnym konsumentom. Najwięcej sprzedaży handlarzom wędrownym. Dlatego Mbogoh i Tilahun 1992 i Debrah and Anteneh 1991 mniej lub bardziej zidentyfikowali te same opcje marketingowe dla producentów mleka w okolicach Addis Ababa, ale w tym ostatnim badaniu wskazano, które opcje były najbardziej znaczące z punktu widzenia producenta. z odległością ich lokalizacji w stosunku do miasta Addis Ababa i położeniu centrów zbierania mleka statutowego przedsiębiorstwa zajmującego się produkcją mleka DDE w Etiopii Debrah i Anteneh, 1991 Stwierdzono, że producenci chłopscy mieli trzy możliwości marketingowe, a mianowicie sprzedaż do DDE lokalnej sprzedaży sąsiadom, wędrownych przedsiębiorców lub na rynkach lokalnych i bezpośrednich dostawach poza lokalną lokalizacją, do poszczególnych urb konsumentów lub instytucji rządowych i gastronomicznych. Tabela 2 przedstawia względne znaczenie różnych opcji marketingu mlecznego producentom chłopskim, ustalonym przez Debrah i Anteneh 1991. Taryfa 2 Procentowe udziały świeżego mleka sprzedawanego przez chłopów poprzez alternatywne placówki, 1986.Fresh udział w rynku mleka. Debrah i Anteneh 1991. Tabelę 2 podkreśla fakt, że producenci chłopscy, którzy znajdowali się daleko od największych centrów konsumenckich, mieli raczej ograniczone możliwości marketingowe Zarówno Mbogoh, jak i Tilahun 1992, Debrah i Anteneh 1991 odnotowują znaczne wahania cen lub wypłacane za świeże mleko sprzedawane za pośrednictwem alternatywnych systemów marketingowych W przypadku zakupów mleka przez konsumujące gospodarstwa domowe w Addis Ababa, ceny wahały się od EB 060 do EB 1 00 na litr, w zależności od strefy miasta, grupa dochodów konsument i typ systemu marketingowego W przypadku producentów, ceny wahały się od EB 050 do EB 0 86 na litr świeżego mleka, w zależności od n typ producenta, czy to w mieście, w miasteczku czy chłopsku, a rodzajem wylotu2. EB Ethiopian Birr US 1 2 07 EB. Mbogoh i Tilahun 1992 stwierdzili, że gospodarstwa Addis Ababa spożywały szeroki zakres mleka i przetworów mlecznych , w tym świeżego mleka, masła do gotowania, ayib sera i jogurtu Badanie przeprowadzone przez Debrah i Anteneh w 1991 r. wykazało, że producenci działający w pobliżu Addis Ababy produkowali i sprzedali świeże mleko prawie wyłącznie, ale ci, którzy działają daleko od Addis Ababa 20 km i później produkują i sprzedaje się świeże mleko, masło i ser W ten sposób Debrah i Anteneh 1991 stwierdzili, że największy czynnik decydujący o typach produkowanych i sprzedawanych produktów wydawał się być bliską rynków zbytu. W związku z tym producenci, którzy mogli sprzedawać świeże mleko w ciągu kilku godzin produkcji, sprzedawali produkty mleczne , chyba że struktura cen była taka, że ​​producenci mogliby zyskać większe zyski z przekształcania świeżego mleka w produkty przetworzone. Debrah i Anteneh 1991 dalej ustalają że producenci strategii produkcji mleka wpływali również na wielkość poszczególnych przedsiębiorstw Zwykle producenci zdecydowali się na większą część swojej produkcji poprzez rynki zbytu gwarantujące stabilność zakupów, nawet jeśli były mniej opłacalne, niż gdyby sprzedaż była dokonywana bezpośrednio na rzecz indywidualnych konsumentów Odnosi się to do kwestii postrzeganego kosztu możliwości i ryzyka braku sprzedaży, gdy podejmowane są próby wprowadzania do obrotu za pośrednictwem niektórych punktów sprzedaży. Opakowanie zbiorcze jest kwestią sporną, ponieważ ma wpływ na wycenę mleka na detalicznym końcu obrotu łańcuch Chociaż powszechnie uważa się, że taki materiał opakowaniowy powinien być możliwie najdokładniejszy Mbogoh, 1991 Należy jednak zauważyć, że opakowanie ułatwia różnicowanie produktów, a co za tym idzie, promowanie w razie potrzeby. Mbog i Tilahun stwierdzili, że wybór konsumentów placówki handlowe, od których pozyskuje swoje produkty, miały przede wszystkim wpływ trzy czynniki regularności i stabilności dostaw koniunktury przy zbieraniu lub dostarczaniu oraz czystości i higieny w odniesieniu do pomieszczeń, na których dokonano sprzedaży. Przegląd dostępnych literatury w sprawie marketingu mięsa w ogóle i wołowiny w szczególności pokazuje, że mięso czerwone, a nie mięso przetworzone lub konserwowane jest najbardziej wprowadzony do obrotu rodzaj produktu mięsnego. W wielu formach i nieformalnych kanałach wołowiny i marketingu mięsa istnieje w wielu krajach Afryki Wschodniej i Południowej Eksperymenty w Kenii wskazują, że kanał formalny często stoi w obliczu sztywnej konkurencji ze strony prywatnych rzeźników, a tym samym doświadcza poważnych trudności w mięsie marketing Chemonics International, 1977 Główną przyczyną problemów operacyjnych dla oficjalnych kanałów marketingu mięsa jest fakt, że często muszą przestrzegać cen urzędowych, tak aby ich marże marketingowe były sztywne i często niskie. Oczywiście może to być przypadku większości towarów, które są przedmiotem obrotu w kanałach formalnych, ale problem wydaje się bardziej ostry w przypadku mięsa marketing. Butchers wydają się silnie konkurować na podstawie zróżnicowania produktów W zależności od klas dochodowych, które chcą sprzedać swoje mięso, rzeźnicy mogą wymyślić odpowiednio wycenione i wycenione kawałki mięsa, a każdy rzeźnik może pobierać opłaty za swój konkretny rynek może przyswajać Karugię, 1991 r. Zakres przyjmowania różnych strategii marketingowych wydaje się być większy w przypadku mięsa niż mleka i produktów mleczarskich. Meat można przechowywać i sprzedawać w dłuższych okresach niż świeże mleko, szczególnie jeśli jest przechowywany w warunkach chłodniczych. Lokalizacja rzeźni i ich czystość w stosunku do obszarów mieszkalnych z pewnością wpłynie na typ klientów, którzy kupują od konkretnych zakładów rzeźniowych prestiżu rzeźników i rodzajów usług oferowanych klientom będą ważnymi zmiennymi w handlu detalicznym mięsnym Tewoldeberhan, 1976 Karugia, 1991 Wszystkie te czynniki da stwarzają permutację możliwych strategii i możliwości marketingu mięsa W tej dyskusji mięso sprzedaż hurtowa jest celowo pozostawiona, ponieważ zakłada się, że hurtownicy zazwyczaj dostarczają swoje mięso do detalicznych rzeźników, punkt centralny w tej dyskusji. Jednak niektóre rzeźników, którzy zajmują się sprzedażą mięsa czasami podejmują hurtową funkcję Karugia, 1991.Promocje w mięsie marketing można prowadzić w wielu i różnorodnych formach. Mięso sklepowe marki namepany i / lub prestiżowy prestiż prestiżowy sprzedawcy prywatnego. W tym miejscu nacisk położony jest na kawałki mięsa różnych grup konsumentów w oparciu o ich dochody. Możliwość przetwarzania i pakowania mięsa znacznie ułatwia zdolność do promowania marketingu mięsa Zdolność do promowania marketingu mięsa niemal na pewno zależy od możliwości naliczania lub ustalania różnych cen, w zależności od zamierzonego rynku. Ariza-Nino EJ Herman L, Makinen M i Steedman C 1980 Hodowla i marketing mięsa w Afryce Zachodniej Synteza tom 1, Upper Volta CRED, Uniwersytet Michigan, USA A. Bekure, Evangelou P i Chabari F 1982 Livestock Marke w Kajiado, Kenia Dokument roboczy 23, ILCA Kenya, Nairobi, Kenya. Borden NH 1973 Pojęcie marketing mix W Enis BM i Cox KK eds, Marketing klasyczny wybór wpływowych artykułów 2nd Edition Allyn i Bacon, Boston, USA A. Chemicics International 1977 Badania dotyczące hodowli zwierząt i mięsa w Kenii Sprawozdanie końcowe Raport z doradztwa, Ministerstwo Rolnictwa, Nairobi, Kenia. Debrah S i Anteneh B 1991 Marketing mleczarski na rynkach Etiopii w zakresie pierwszej sprzedaży i wzorców marketingowych producentów Raport ILCA Research 19, ILCA Międzynarodowe Centrum Hodowców Afryki Addis Ababa w Etiopii. Dugdill BT 1991 Przegląd inicjatyw na rzecz rozwoju mleka w Afryce Dokument przedstawiony na spotkaniu Sekretariatu Wspólnoty Brytyjskiej na temat polityki rozwoju mleka w Afryce Północnej, Arusha, Tanzania, 29 lipca - 2 sierpnia 1991 r. Herman L 1979 system hodowli bydła i mięsa w Górnej Woli Ocena podsumowująca efektywność ekonomiczną W Shapiro KH ed, raport podsumowujący z livesto ck produkcja i marketing w enteckich stanach Afryki Zachodniej projekt CRED, University of Michigan, USA A. Hillman M i Adele Gebre Mariam 1975 Raport na temat badań na rynku zwierząt gospodarskich w Etiopii środkowej Badanie zwierząt gospodarskich i mięsa, Addis Ababa, Etiopia. Karugia JT 1991 Konkurencja i efektywność sprzedaży detalicznej mięsa wołowego w obszarze metropolitalnym Sprawa miasta Nairobi Praca dyplomowa, Uniwersytet w Nairobi, Kenia. Kotler P 1988 Zarządzanie marketingowe Analiza, planowanie, wdrażanie i kontrola wydanie 6 Prentice-Hall Inc Engelwood Cliffs, New Jersey , USA. Mbogoh SG 1991 Kwestie polityki marketingowej w rozwoju mleka w Afryce Subsaharyjskiej, ze szczególnym uwzględnieniem sytuacji w Mozambiku i Wspólnocie Afrykańskiej Dokument przedstawiony na seminarium Sekretariat Wspólnoty Wspólnej ds. Polityki Rozwoju Mleka w Afryce Północnej, który odbył się w Arushy w Tanzanii, 19 Lipiec-2 sierpnia 1991.Mbogoh SG 1992 Analiza niektórych aspektów społeczno-ekonomicznych rozwoju sektora mleczarskiego w Kenii Prezentacja na targach KARI ISNAR W orkshop na temat planowania i badań priorytetowych dla badań w hodowli bydła w Kenii, Kenii, Instytutu Badań nad Rolnictwem, KARI, Nairobi, Kenii. Mbogoh SG i Tilahun N 1992 Marketing mleczarski w Etiopii Przypadek wzorców zakupów gospodarstw domowych i względnej efektywności alternatywnych systemów marketingowych w Addis Ababa ILCA Wydział Gospodarki Żywieniowej Dokument roboczy dla pracowników przyszły Raport z badań ILCA, Międzynarodowe Centrum Hodowli Zwierząt ILCA w Afryce, Addis Ababa, Etiopia. Staatz J 1979 Gospodarka, marketing mięsa i mięsa na Wybrzeżu Kości Słoniowej Monografia nr 2 W produkcji i marketingu zwierząt w entete stan Afryki Zachodniej projekt CRED, University of Michigan, USA A. Stanton WJ 1981 Podstawy marketingu McGraw-Hill Book Company, Nowy Jork, USA A. Tewoldeberhan B 1976 System handlu detalicznego mięsa w Nairobi Praca dyplomowa, Uniwersytet w Nairobi w Kenii.

No comments:

Post a Comment